Lav dine egne Settings

Lav dine egne Settings

Men det er kun brugbart, hvis skærmen jævnligt kalibreres, og hvis den ikke ændre sig for meget. Dvs. er af en bedre kvalitet og helst ikke over 3 år. Ellers handler det om at kende sin skærm, og her er det praktisk at have et billede, og en tryksag, der ligger mørkt arkiveret, som man kan holde op mod hinanden, for ”selv at blive kalibreret”. - Tryksagen skal man huske at udskifte hvert kvartal, da trykfarverne ændre sig, alt efter kemiforholdene mellem farven og papiret, og opbevaringforholdene. - Det bedste er at have et UV-bestandigt Prøvetryk.

Colour Settings i Photoshop. Under Edit. > Her sætter man skærmprofileringen til det ønskede papir.

Hvis man justere billeder visuelt, så kan man ikke regne med, at man laver de samme indstillinger om morgen, som man ville gøre om eftermiddagen. Derfor skal man kalibrere sig selv, lige inden man går igang. Hvis man ikke går efter konkrete farve-koder, som man kan huske fra gang til gang, eller har noteret som huskeregler.

OBS: Adobe RGB (1998) har et lidt større farverum, i forhold til sRGB.


Ikke helt så vigtigt, da Indesign alligevel kun laver et nogenlunde gennemsnit af farverne, derfor kan man ikke stole på dem. Det gælder også for Illustrator.

Colour Settings i Indesign, under Edit. > Her sætter man skærmprofileringen.